Hoppa till sidans innehåll

Tvärskogsbloggen


Nu drar vi till Holland!

 

Rickard höll i Mackans frånvaro på måndagskvällen det sista träningspasset innan vi tar sikte mot Nederländerna klockan 4 natten till onsdag. Enligt väderrapporter ska vi med tur kunna få upp mot iallafall 18 grader. Gött mos! 

Lite kort om träningen :
10 minuters uppvärmingslöpning följt av mottag och pass två och två på olika avstånd. Sedan kör vi intensiva 1-2 minuters matcher en mot en med varsitt mål att försvara. Tror inte det var någon som tog sig igenom obesegrad.

Vi får även känna på att slå de långbollar som inte gått att slå på hela försäsongen. Känslan : underbar!

Avslutningsvis blir det spel.


OBS! Har med mig block, penna och kamera och ska försöka mig på en liten resedagbok. Före söndag kommer det dock förmodligen inte hända något här på bloggen, men man vet aldrig.

Om mindre än 6 timmar är bussen i rullning så jag säger Harebrahej!

 

Matchrapport : Runsten/M A - TIF A 2-2

 

B-lagsmatchen som skulle ha spelats mot Torsås GoIF på söndagen blev inställd då Torsås inte fick ihop lag. A-laget hade match mot R/M på Öland på lördagseftermiddagen och matchrapport därifrån finns nu att läsa här nedan.


26/3-11
Runsten/Möckleby IF - Tvärskogs IF 2-2 (2-0)
Målen :
1-0 (20), 2-0 (35), 2-1 Erik Karlsson (55), 2-2 Erik Karlsson (75)
Utvisning, Tvärskog : David Juel (80)

Startelva (4-4-2) :
Robin Andersson
Jim Andersson, Joakim Blomberg (K), Martin Helmersson, Linus Östergren (60)
Linus Eriksson (70), Martin Sjöstrand (75), Joakim Andersson, Tobias Sundenäng
Erik Karlsson, Mathias Moesgaard (45)

Bänken : Fredrik Einarsson (45), Christoffer Linder (60), David Juel (70), Andreas Karlsson (75)

Saknas :
Jonas Karlsson (ryggproblem), Pontus Carlsson (knäskadad), Anton Israelsson (bruten handled), Tobias Andersson.

Gräspremiär i matchsammanhang på San Siro i Möckleby. Den största skrällen i startelvan är att Mads (Mathias) startar tillsammans med Erik Karlsson på topp i sin debut för A-laget.

Det märks att hemmalaget är mer vana vid underlaget. De spelar bollen mer längs backen och är dessutom snäppet vassare i bollbehandligen än vad vi är.

De är också nära att ta ledningen tidigt i matchen när ett inlägg från vänsterkanten nickas precis utanför från bara någon meters håll vid den borte stolpen. Helt omarkerad och ostörd har han all tid i världen, men det känns som att han blir rädd för bollen när han väl bara har att sätta pannan till.

1-0 kommer istället efter en hörna. Efter halvdålig markering når bollen en blåklädd spelare som får ganska gott om tid att kunna placera in den tätt intill Robins högra stolpe.

Vi agerar aningen stressat och istället för att spela en mittfältare hoppar vi gärna över mittfältet när vi ska gå till anfall. Den långa och avgörande bollen nerifrån söker vi, som så många gånger förr, för ofta. Det blir väl lättläst i längden och vi gör det dessutom svårt för oss själva eftersom vi inte hinner fylla på med tillräckligt med folk. I brist på spelalternativ drar därför Erik iväg flera skott, högt över mål.

Farlig omställning dock när Blomman befinner sig högt upp i plan. Han spelar Tobbe, som trampar mot mål. Förstatouchen är dock inte den bästa och med en back tätt i rygg och en utspringande målvakt hamnar Tobbe lite långt åt höger och får slänga sig för att kunna avsluta. Bollen tar i burgaveln, men det är vår klart vassaste chans hittills i matchen.

Planen är tungsprungen och lite svårbedömd. Fråga Robin som på ett inte alltför märkvärdigt skott får sträcka ut och rädda till hörna på grund av studsen.

Tobbe får bollen lite till vänster av Mads Mikkelsen. Tobbe avancerar och kommer ganska nära mål innan han petar den bakåt till vår unge dansk som ungefär vid straffpunkten får iväg ett vänsterskott som målvakten räddar till hörna.

För första gången i matchen lyckas vi etablera lite tryck. Två hörnor från vänster blir riktigt farliga. Först har Helmersson en nick som målvakten tvingas tippa till hörna och på den efterföljande kommer Blomman perfekt till bollen och nickar i ribban!

R/M är dock det spelmässigt bättre laget i första halvlek. De rinner flera gånger igenom och det är också på en längre boll som en blåklädd hamnar relativt ren med Robin och kan rulla in tvåan vid samma stolpe som vid 1-0- målet. Denna gång dock mer rakt framför mål än vid det första målet.

Underläge 2-0 i halvtid. Mads ut - Einarsson in. Mathias ska vara nöjd med sin insats. Han har tagit för sig och utnyttjat sin längd på ett bra sätt.


Andra halvlek hinner knappt börja förrän Linus E har ett fint instick till Erik, som dock får bollen för långt ifrån sig och målis kommer ut och lägger beslag på den. Eriksson är sedan nära själv när han från nära håll har ett skott som resulterar i en hörna. Vi hotar flera gånger utanför offensivt straffområde. Erik och Jocke A tar varsitt skott utifrån bland annat. Vi skjuter överlag alldeles för sällan och både Erik och Jocke uppmuntras därför för sina försök.

R/M verkar ganska trygga med sin tvåmålsledning och sjunker tillbaka allt längre med hela laget, vilket i och för sig är ganska vanligt när man leder. Vi däremot går in med en helt annan inställning till den andra halvleken och får också kontakt ganska snart.

Med ungefär 10 minuter spelade får vi nämligen en hörna som så småningom studsar ut till Jocke A med position precis utanför straffområdet. Han nyper till och via både försvarare och räddning från målvakten går bollen i stolpen för att sedan studsa ut och hamna precis framför fötterna på Erik Karlsson, som kan göra ett av sina enklaste mål i karriären när han bredsidar in den där från en meters håll. Reducerat till 2-1 och vi får en energikick.

Linus Ö går ut och in kommer Christoffer, som gör sin första A-lagsmatch i år. Det betyder att Sjöstrand blir vänsterback, Linus E går in på innermittfältet och att Christoffer går ut på högermitten. Den yngste sonen Linder ser spelsugen ut och ger oss välbehövligt pigga ben i anfallsspelet.

Nära, nära när Erik har ett skott i målvaktens högra stolpe efter att ha tagit sig in i straffområdet från vänsterkanten. Otur!

Ju längre halvleken lider, desto tröttare ben hos hemmalaget. De spelar inte alls med samma intensitet och skärpa i andra halvlek och i takt med att vi tagit över allt mer blir de dessutom lite griniga. Firma Helmersson/Blomberg är i vanlig ordning stabila bakåt och det till hemmalagets stora frustration.

"Jag kan inte hjälpa att jag är starkare än vad du är", tycker jag är en skön kommentar som Helmersson kastar ur sig när hans motståndare vill ha frispark i varenda duell. Och matchen hettar minst sagt till efter detta.

Mycket tack vare detta byte. Linus E ut - Juel in. Juel står minst sagt för ett energiskt inhopp på vänsterkanten. Juel får frispark på mittplan som Jimme skickar iväg mot Erik, som trots en back i hasarna lyckas få in bollen mellan benen på en utrusande målvakt, 2-2! Starkt gjort av Erik som dock efter matchen erkänner att det är klart offside och att målet inte skulle blivit godkänt. Men domaren vågar väl inte blåsa efter att Blomman skällt ut honom bara centimeter från ansiktet några minuter innan i samband med en misstänkt offside.

När Juel med cirka 10 minuter kvar är sen in i en duell bakifrån är domaren dock inte sen att plocka fram den röda kortleken. Det kanske inte är så mycket att orda om, egentligen. Någonstans här emellan hinner Ante bytas in. Sjöstand ut.

Trots utvisningen har vi koll på händelserna den stund som återstår. Vi är till och med nära att få med oss en seger hem från Öland när Eriks avslut i straffområdet studsar otäckt för målvakten, som dock hinner tillbaka och med nöd och näppe kan få en vante på bollen till hörna. Var den inne? Inte hela iallafall.

Starkt av oss att komma igen så pass bra som vi gör i andra halvek.

Matchens lirare? Tror jag måste säga Martin Helmersson. Stabilt var ordet.


/Tobias Sundenäng

Uppdaterad: 08 APR 2011 00:31 Skribent: Tommy Eriksson

Postadress:
Tvärskogs IF - Fotboll
Hövitsmannav 5
38893 Ljungbyholm

Kontakt:
Tel: 0705539053
E-post: This is a mailto link

Se all info